News Flash:

De ce ai nevoie pentru mucenici moldovenesti

9 Martie 2018
451 Vizualizari | 0 Comentarii

Mucenicii moldovenesti sau cei copti la cuptor sunt mai migalos de preparat, dar gustul lor te va cuceri de-ndata. Ii poti servi stropiti cu sirop sau simpli, unsi cu miere si cu nuca macinata presarata.

De ce ai nevoie pentru mucenici:

Pentru mucenici:

  • 500 g faina
  • 7 g drojdie proaspata
  • 70 ml ulei
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 250 ml lapte
  • 1 praf de sare
  • coaja unei lamai
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 ou, pentru uns
  • nuca macinata

Pentru sirop:

  • 500 ml apa
  • 100 g miere

Cum se prepara mucenicii moldovenesti:

Cerni faina intr-un vas mare si faci loc in mijloc, unde pui drojdia, lapte caldut, uleiul, ouale, zaharul, coaja de lamaie, zaharul vanilat si sarea. Framanti si lasi aluatul o ora la crescut, acoperit, la loc cald. Dupa ce isi dubleaza volumul, presari faina pe masa, iei cate putin din aluat si formezi mucenicii. Ii asezi pe o tava tapetata si-i mai lasi la crescut o jumatate de ora. Ii ungi cu oul batut si-i coci 20 de minute. Cat sunt calzi inca, amesteca apa cu miere si insiropeaza-i din abundenta, apoi presara-i cu nuca. Poti renunta la sirop si sa ungi mucenici cu miere, apoi sa presari nuca macinata.

Citeste si reteta de Turta dulce de casa – reteta de post

Turta dulce de casa este un desert excelent pentru zilele de post. Pe langa faptul ca aceste desert inedit aduce aminte de zilele de copilarie, turta dulce este la fel de aromata si gustoasa si cand este acuta cu ingrediente de post. Nu rata un desert atat de bun, pe care sa il tot faci in lungul post al sarbatorilor pascale.

Turta dulce este un desert bun pentru orice moment al zilei, nu trebuie facuta doar in perioada Craciunului, ea este deosebita chiar si in posturile de peste an. Asadar, bucura-te de ceva dulce si bun in acest post lung. Turta dulce este potrivita si pentru cei mici, iar aceasta reteta de post este simpla si rapida. Amesteca si alte ingrediente, in functie de preferintele familiei.

Iata ingredientele necesare pentru Turta dulce de casa – reteta de post:

  • 500 de ml de apa
  • 500 de grame de zahar
  •  plicuri de praf de copt
  • 1 plic de praf de scortisoara
  • 50 de ml de ulei
  • 500 de grame de faina, dar daca mai este nevoie, se mai adauga

Cum se procedeaza pentru prepararea Turtei dulce de casa – reteta de post:

Zaharul se pune intr-o cratita si la foc mic se lasa la caramelizat. Trebuie sa prinda o culoare aramie, dar mare grija, sa nu se arda. Se adauga apoi apa si se lasa la foc, cu atentie, pana se topeste carameaua formata. Se stinge focul, se da deoparte si se lasa la racit.

Praful de copt se stinge cu putin otet sau zeama de lamaie si se adauga la zaharul caramelizat. Tot in acest sirop de zahar ars se adauga scortisoara si uleiul. Se amesteca bine de tot, apoi se adauga treptat si faina. Aceasta compozitie formata, care sa nu fie mai tare ca cea de chec, se pune intr-o tava unsa si presarata cu faina. Se intinde si se lasa la copt, la cuptorul reincins la 180 de grade, vreme de 25 de minute.

Turta dulce poate fi facuta si cu stafide, nuca sau migdale, in functie de preferinte. Merge excelent si simpla, mai ales daca faceti o glazura de ciocolata simpla. E perfecta la o cana de ceai fierbinte, seara, inainte de culcare.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

turta dulce
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1629 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014126 (s)