News Flash:

Daca vrei o crema buna de vanilie, incearc-o pe asta. O poti folosi pentru multe prajituri

4 Decembrie 2017
157476 Vizualizari | 0 Comentarii

Ingrediente:

  • 200 gr unt moale
  • 100 ml lapte
  • 4 linguri de zahar
  • 2 oua
  • vanilie, dupa gust
  • coniac, dupa gust

Citeste si Imagineaza-ti cum va arata masa de sarbatoare cu aceste prajiturele Mos Craciun

Mod de preparare:

Pregatiti produsele pentru crema din timp, pentru ca produsele sa fie la temperatura camerei. Bateti ouale intr-un bol cu zahar si vanilie. Se toarna laptele, se agita. Se toarna amestecul in cratita si incalziti-o  la foc mic sau intr-o baie de apa. Se amesteca constant pana cand amestecul se ingroasa. Numai nu-l lasati sa fiarba, se lasa amestecul sa se raceasca.
Untul molale il mixam pana obtinem masa alba pufoasa. Continuand sa mixati,adaugati treptat amestecul de ou-lapte.
Mixand, cand vedeti ca se apropie de final dupa dorinta, adaugam coniac sau rom. Crema o putem folosi imediat sau o puneti la rece intr-un vas inchis, nu mai mult de 4 zile. Aceasta crema delicioasa poate fi folosita pentru umplerea Eclerelor, decorare briose, prajituri, cum ar fi din cele mai populare “Kiev” si “Praga".

Citeste si reteta de crema de ciocolata

O poti folosi pentru a unge feliile de tort sau orice alta prajitura doresti. Sa mai adaug ca ai nevoie doar de doua ingrediente pentru a prepara?

Ingrediente pentru crema de ciocolata:

  • 200 g ciocolata, neagra sau cu lapte
  • 150 g smantana cat mai grasa

Mod de preparare:

Incalzesti smantana pana cand aproape ca incepe sa fiarba. O dai deoparte, adaugi ciocolata rupta bucati si amesteci pana cand se omogenizeaza. O lasi sa se raceasca inainte sa o folosesti la prajituri.

preluat de pe clickpoftabuna

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

crema vanilie crema tort crema prajituri
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1612 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020909 (s)