News Flash:

Daca nu le gatesti corect, te poti otravi! Lista alimentelor periculoase

4 Mai 2016
2091 Vizualizari | 0 Comentarii
Peste 14 milioane de persoane mor anual in urma consumarii unor alimente toxice. Toata lumea este expusa insa acestui risc! Iata care sunt alimentele comune, pe care le consumi adesea si care te pot omori daca nu le prepari corect.

Ouale

Ouale pot fi extrem de periculoase daca nu sunt preparate termic, foarte bine. Ouale crude pot coltine o bacterie foarte periculoasa denumita salmonella. Aceasta poate provoca intoxicatii extrem de grave. Primele simtome ale infectarii cu salmonella sunt: diaree si stari de voma, care pot duce la deshidratare si, in final, moarte.

Rubarba

Rubarba este o leguma apreciata in intreaga lume. Cu toate acestea, frunzele plantei sunt extrem de toxice, chiar si in cantitati foarte mici. Tocmai din acest motiv rubarba este vanduta in supermarketuri special fara frunze.

Cartofii

Cartofii tinuti la lumina incep sa dezvolte portiuni verzi sub coaja. Acestea se datoreaza nivelului de solanina, o substanta extrem de toxica, utilizata adesea ca fungicid si pesticid. Mai mult, cartofii care incoltesc, dezvolta chaconina, un alt compus otravitor. Aceasta se regaste insa doar in muguri.
Este foarte important ca inainte de preparare sa inlaturi toate partile necomestibile ale cartofilor: coaja, muguri si partile verzi.

Semintele fructelor

Semintele merelor, perelor, piersicilor, caiselor sar si cele de mango, contin o toxina numita amygdaline. In cantitati mari, aceasta poate fi extrem de toxica, potrivit Health.com. Desi ingerarea ocazionala sau accidentala nu e periculoasa, specialistii ne sfatuiesc sa fim atenti.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

sfaturi culinare retete mancare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1684 (s) | 34 queries | Mysql time :0.025512 (s)