News Flash:

Daca nu ai mancat pana acum o asa tarta sarata cu piept de pui, ai trait degeaba

28 Septembrie 2017
3686 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7612 RON (0.0000)
USD: 4.2560 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Ingrediente:

Pentru aluat:
1 galbenus
125 g unt
250 g faina
2 linguri apa rece
sare

Pentru umplutura:

250 g piept de pui fiert
2 fire ceapa verde sau 1 ceapa mica, galbena
1 fir usturoi verde sau 2 graunti
cateva fire de patrunjel verde
1 ardei gras
3 oua + 1 albus
200 g cascaval
100 ml smantana lichida, pentru gatit
sare
piper

Citeste si Tarta cu varza - Cum o fac moldovencele, nu o mai face nimeni!

Mod de preparare:


Pentru aluat se amesteca galbenusul cu putina sare, se adauga untul rece taiat an cuburi mici, apoi, treptat, faina si se framanta rapid cu degetele un aluat nisipos.
Pentru a nu fi foarte nisipos, se mai adauga 2 linguri de apa rece.
Aluatul se inveleste intr-o folie alimentara si se da la frigider pentru 15-20 de minute.
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade.
Se intinde aluatul in forma de tarta de 26-28 cm, imbracandu-i si peretii interiori, se inteapa cu o furculita din loc in loc si se da la cuptor pentru 10 minute.
Intre timp se pregateste umplutura.
Se toaca legumele, verdeata  si pieptul de pui marunt.
Se amesteca ouale plus albusul ramas de la aluat, cu putina sare si putin piper, apoi se adauga smantana, ingredientele tocate si cascavalul ras, iar compozitia rezultata se intinde peste aluatul de tarta precopt.
Se coace tarta sarata cu piept de pui si legume, pentru 35 de minute, apoi se lasa sa se tempereze si se poate servi cu pofta.
Este foarte buna chiar si rece, luata la pachet.

preluat de pe cookandplay
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

galbenus unt sare patrunjel verde smantana lichida aluat aluat nisipos
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1749 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020298 (s)