News Flash:

Daca nu ai mai facut niciodata pana acum o prajitura, iata o reteta pentru incepatoare – prajitura cu foi!

17 Martie 2017
13438 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

500 g faina
200 g margarina
200 g zahar pudra
200 ml smantana
2 oua
un plic praf de copt
o lingura miere

Pentru umplutura:
un litru lapte
5 linguri faina
5 linguri cacao
o lingurita esenta rom
200 g zahar
50 g ciocolata neagra
180 g unt

Mod de preparare:

Se pune faina pe masa de lucru, praful de copt si zaharul. Se toarna si mierea si amesteca bine.
In acest amestec se pune margarina taiata bucati si se rasfira cu degetele amestecand-o astfel usor cu faina.
Se pun ouale si smantana si se amesteca bine pentru a obtine un aluat legat din care se modeleaza un sul care se imparte in 5 parti.

Fiecare parte se intinde cu sucitorul intre doua foi de hartie de copt si li se da fie forma de foaie rotunda, fie patrata, in functie de tava de copt. Se coc separat, pe fundul tavii timp de 8 minute si apoi se lasa sa se raceasca in totalitate.
Pentru crema, se fierbe laptele cu zahar si apoi o parte a laptelui se amesteca bine cu cacaua si faina. Acest amestec se toarna peste restul laptelui, se adauga si ciocolata si se pune pe foc, amestecand pana ce devine o crema groasa. Se trage de pe foc si se pun untul si romul, se amesteca si se lasa la racit.

Odata crema racita, se poate intinde intre foi. Se lasa prajitura de pe o zi pe alta si apoi se taie si se aduce la masa.
Se pastreaza la rece, timp de 12 ore.

sursa: retete practice
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

prajitura foi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1498 (s) | 24 queries | Mysql time :0.011951 (s)