News Flash:

Daca doriti sa preparati omleta, atunci pregatiti-o doar asa. Ingrediente obisnuite, dar arata foarte apetisant

7 Septembrie 2018
460 Vizualizari | 0 Comentarii

Bucatele italiene se caracterizeaza printr-o varietate de legume proaspete, ierburi si condimente. Chiar si o omleta obisnuita preparata din aceste ingrediente poate deveni o adevarata capodopera culinara, care poarta denumirea de frittata. “Frittata” este o mancare traditionala italiana care se prepara la foc mic sau la cuptor, din ingrediente ce contin o cantitate mica de apa si este foarte apetisanta, gustoasa, aromata si foarte consistenta, excelenta pentru micul dejun. Frittata este mai mult decat delicioasa, foarte pufoasa si cu gust bogat!omleta

Ingrediente: 6 oua, 100 g de zucchini (dovlecei), 2 rosii, 100 g de cascaval tare, 2 linguri de unt, 1 ardei gras, 1 legatura de ceapa verde, sare si piper negru macinat dupa gust, masline dupa gust, busuioc dupa gust.

Mod de preparare: Taiati zucchini, o rosie si ardeiul gras cuburi de marime medie, tocati ceapa verde. Ungeti tigaia cu unt din belsug si prajiti legumele la foc mediu. Condimentati cu sare si piper. Bateti ouale cu un pic de sare. Puneti legumele prajite intr-o forma de copt si turnati deasupra ouale batute. Asezati deasupra o rosie taiata rondele subtiri, cascavalul ras si frunzele de busuioc. Coaceti frittata timp de 15 minute la 200 de grade, apoi opriti cuptorul si lasati omleta sa stea timp de 10 minute, nu deschideti usa cuptorului. Decorati frittata cu masline.
Nota: puteti prepara frittata cu orice fel de umplutura: sunca, carnati, cartofi, ciuperci, mazare verde sau ceea ce aveti in frigider.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1780 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019955 (s)