News Flash:

Cuscus cu creveti si rodie

14 Ianuarie 2013
1925 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

200 gr cuscus
12 creveti, curatati, decojiti, fara cap
50 gr unt
400 gr apa fierbinte
2 cepe verzi
50 gr muguri de pin
1 lingura coaja de lamaie rasa, plus sucul de la lamaie
2 linguri menta tocata
jumatate de castravete, decojit, fara samburi si taiat cuburi
1 rosie fara samburi, taiata cuburi
6 linguri ulei de masline extra virgin
1 lingurita boia dulce
1 lingura patrunjel tocat
1 lingura marar tocat
sare
piper
boabe de la o rodie (optional, pentru decor)

Mod de preparare:
 

Punem cuscusul intr-un vas mare, turnam apa fierbinte, asezonam cu sare si piper, amestecand usor cu o lingura. Acoperim vasul cu folie de plastic si lasam pana cand cuscusul va absoarbi toata apa.
 
Dupa ce apa este absorbita si cuscusul inca este cald, adaugam untul taiat in cuburi si cu o furculita “pieptanam” couscousul ca sa separam boabele.Completam cu cuburi de rosi si de castraveti, muguri de pin, boia, verdeturi, coaja de lamaie rasa si cepele verzi. Punem sare si piper dupa gust, iar deasupra turnam 3 linguri de ulei de masline si sucul de lamaie.
 
Amestecam foarte bine si cu grija impartim cuscusul in farfurii. Intr-o tigaie, cu restul de ulei de masline, prajim crevetii cateva minute, adaugand sare si piper. Cand sunt gata, asezam crevetii peste cuscusul din farfurii si decoram cu boabe de rodii.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cuscus creveti unt apa fierbinte cepe verzi menta tocata castravete
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1337 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013139 (s)