News Flash:

Curiozitati: zaharul NU e de post

8 Ianuarie 2015
1918 Vizualizari | 0 Comentarii
Bezelele, berea si chiar unele sucuri de portocale nu sunt considerate alimente vegane. Si nici macar unele categorii de glucide.
 
Zaharul rafinat, cel care este adaugat la cafea, in aluatul gogosilor si in aluatul de tort, este facut din trestie de zahar sau din sfecla de zahar. Cele doua au gusturi asemanatoare si sunt folosite in egala masura in SUA, informeaza The Huffington Post.
Insa, procesul de rafinare este diferit. Pentru fabricarea zaharului din trestie de zahar, tulpinile de trestie de zahar sunt zdrobite pentru a separa sucul de pulpa. Sucul este prelucrat si incalzit pâna la cristalizare, iar apoi este filtrat si decolorat cu carbuni, ceea ce duce la culoarea alba, curata, a zaharului.

Filtrele ce folosesc carbuni nu sunt folosite pentru a procesa zaharul din sfecla, deoarece acest tip de zahar nu necesita aceeasi decolorare. In schimb, sucul din sfecla este eliminat prin utilizarea unui proces de difuzie si amestecat cu aditivi pentru a-l cristaliza.

In SUA, companiile care produc zahar folosesc carbuni proveniti de la vaci pentru acest proces de filtrare si albire. Pentru a face carbuni, oasele animalelor sunt incalzite la temperaturi incredibil de ridicate si sunt carbonizate inainte de a fi utilizate intr-o rafinarie.

Zaharul nu contine, de fapt, particule de carbuni, dar vine in contact cu el. "Zaharul rafinat nu contine particule osoase si, prin urmare, este certificat cuser. Carbunele indeparteaza impuritatile din zahar, dar nu devine o parte a lui", potrivit The Vegetarian Journal.

sursa: dcnews
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

retete post mancare post curiozitati ciudatenii sfaturi culinare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1699 (s) | 36 queries | Mysql time :0.026663 (s)