News Flash:

Curcubeu pe cerul gurii - Atat de buna e crema de zahar ars

24 August 2017
2338 Vizualizari | 0 Comentarii
Cine vreo o portie de crema de zahar ars cu afine? Reteta o avem de la doamna Andreea Radulescu din Bucuresti.

Ingrediente:

10 oua
800 ml lapte
400 ml frisca lichida
14 linguri zahar
2 plicuri zahar vanilat

Pentru blat:

4 oua
1 praf sare
4 linguri faina
200 g afine
4 linguri zahar
1 varf cutit praf de copt
1 plic zahar vanilat
2-3 linguri lichior Amaretto

Mod de preparare:

Caramelizezi 6 linguri de zahar intr-o cratita cu peretii inalti. Cand capata o culoare maronie imbraci cu el vasul, inclusiv peretii si lasi la racit. Separat, bati ouale spuma si torni, in fir subtire, laptele fierbinte amestecat cu smantana si cu zaharul. Rastorni compozitia in cratita tapetata si dai la cuptor, o ora, pe baie de aburi.
Pentru blat, bati albusurile spuma cu sarea, freci galbenusurile cu cele 2 tipuri de zahar si cu praful de copt. Încoprporezi albusurile in galbenusuri, adaugi faina in ploaie, apoi afinele. Rastorni aluatul peste crema de zahar ars, dupa ce este gata, si mai dai la cuptor pana cand trece testul scobitorii. Torni peste blat lichiorul, desprinzi crema de pe marginile vasului si o rastorni, cu grija, in alt vas ca sa nu curga zaharul ars. Servesti rece.

preluat de pe clickpoftabuna
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

oua lichior amaretto
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1508 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015966 (s)