News Flash:

Curcan la cuptor

25 Februarie 2014
1976 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 carcasa curcan
1 lingurita miere
sucul de la 2 mandarine si 2 lamai
2 portocale
1/2 baton scortisoara
5 cuisoare
1/2 lingurita pudra de ghimbir
1 lingura ulei de masline
sare
piper alb dupa gust

Mod de preparare:

Se spala curcanul si se sterge cu servetelul de hartie. Se prepara marinata: sucul de mandarine si lamaie se amesteca bine cu uleiul si condimentele.
Se lasa curcanul in aceasta marinata cca 3 ore, avand grija ca aceasta sa patrunda bine carnea. Se scoate curcanul din marinata si se aseaza intr-o tava de yena, iar marinata se toarna peste el, in tava. Se “imbraca” tot curcanul cu felii de portocale si se introduce in cuptorul preincalzit.
Se coace la foc mediu pana cand carnea este foarte moale. In ultimele minute de stat la cuptor, se scot feliile de portocale si se pensuleaza curcanul cu sosul din tava, pentru a capata o crusta frumoasa. Se scoate curcanul din cuptor si se lasa la racorit 10 minute, acoperit cu o folie de pergament.
Se decoreaza cu felii de portocale si se serveste cu salata.

Curcan la cuptor recomandat de Adnia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete friptura retete curcan curcan cuptor
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1742 (s) | 34 queries | Mysql time :0.017605 (s)