News Flash:

Curcan la cuptor

16 Mai 2011
1147 Vizualizari | 0 Comentarii
Curcan la cuptor
Ingrediente: 1 curcan intreg (de 4 kg) 1 ceapa 1 lamaie 5 catei usturoi 1 felie slaninuta afumata (optional) Saramura: 15 cani apa la temp. camerei 6 linguri sare 3 linguri zahar 6 foi dafin 10 boabe ienibahar usor strivite 4 ardei iuti uscati Condimente: 3 linguri ulei 2 lingurite mustar 1 lingurita piper 1 lingurita boia dulce 1/4 lingurita turmenic Mod de preparare: 1. In cazul in care curcanul este congelat, il lasati la decongelat in frigider. Apoi il spalati bine, inclusiv in interior. 2. Preparam saramura: intr-o craticioara mica fierbeti 1 cana de apa (din cele 15) impreuna cu dafinul si ardeii iuti rupti bucati si ienibaharul strivit pentru cca 2 minute. Lasati sa se racoreasca un pic. 3. Pana atunci puneti restul de apa cu zaharul si sarea si amestecati pana acestea se dizolva. Adaugati apa cu aromele de mai sus si amestecati. Puneti curcanul in saramura si lasati-l la frigider pentru 2 zile. 4. Scoateti curcanul din saramura, spalati-l iar bine sub jet de apa rece si apoi absorbiti-l cu servetele de bucatarie. Se acopera curcanul cu folie de plastic si se mai lasa la frigider o zi, astfel incat saramura sa se distribuie uniform in interior. 5. Se scoate curcanul din frigider cu 2 ore inainte de a-l coace, ca sa aiba timp sa ajunga la temp. camerei. 6. Se amesteca toate condimentele pana obtinem o pasta uniforma. Cu aceasta pasta ungem curcanul peste tot. Introduceti in curcan sferturi de ceapa, lamaie si cateii de usturoi intregi si cu coaja. Daca e nevoie, legati aripile si picioarele curcanului astfel incat sa aiba o "pozitie" frumoasa. 7. Incalzim cuptorul la 200C. Punem curcanul in tava cu pieptul in jos. 8. Dam curcanul la cuptor pentru 20 minute. 9. Intoarcem curcanul cu pieptul in sus. Scadem temperatura la 170C. Lasam curcanul inca o ora. 10. Scadem acum temperatura la 150C si il lasam inca o ora. In aceasta ora nu uitati sa ungeti curcanul, la fiecare 20 de minute, cu sucul lasat in tava sau cu putina slaninuta afumata topita (daca vreti ca pielea sa aiba o usoara aroma de afumat). 11. Verificati in zona cea mai groasa a pieptului ca temp. sa ajunga la 70-75C. 12. Scoateti curcanul din cuptor si acoperiti-l cu folie de aluminiu, lasandu-l macar 15 minute. Temperatura in interior va mai creste cu cca 5 grade in acest timp.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

tocanita saramura boabe ienibahar turmenic slaninuta afumata antricot
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

4087 viz    0 com
6252 viz    0 com
1200 viz    0 com
1865 viz    0 com
2374 viz    0 com
2719 viz    0 com
978 viz    0 com
1774 viz    0 com
1092 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1568 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019574 (s)