News Flash:

Cum trebuie consumata sarea

7 Februarie 2013
1516 Vizualizari | 0 Comentarii
Sarea este un ingredient important al majoritatii dietelor noastre. Partea dificila atunci cand vine vorba de eliminarea ei consta in faptul ca intensifica aromele si este usor sa exagerezi folosind sare, fara prea mare efort. O lingurita de sare are tot sodiul necesar pentru o zi intreaga. In cazul majoritatii oamenilor sanatosi, este recomandabil sa consume in jur de 2400 mg de sodiu zilnic. Ceea ce include toate alimentele pe care le mancam (covrigei, biscuiti, tocana, supa etc.).

Si, desi toata lumea are nevoie de putina sare in dieta, indiferent de „cazierul” bolilor lor, este o idee buna sa reducem cumva aportul de sodiu. Iata cateva sugestii la care sa apelezi cand vrei sa cresti aroma mancarurilor, fara a adauga insa sare:

- Citrice: sucul sau coaja de citrice adauga foarte multa aroma multor mancaruri.
- Ierburi proaspete, cum ar fi busuiocul, oregano, patrunjelul, menta, rozmarinul, tahonul sau cimbru (daca e sa mentionam doar cateva) sunt adaosuri perfecte la mancare, fie ca vorbim de o masa gatita sau de una formata din cruditati. Poti sa le congelezi sau sa le usuci, daca-ti raman de la o masa.
- Pune un catel de usturoi sau busuioc in sticla de ulei de masline, pentru a-i da acestuia ami multa aroma.
- Ierburile uscate sunt grozave pentru a le avea la indemana, pentru ca le poti pastra vreme indelungata. Incearca patrunjelul, oreganul, mararul, busuiocul, cimbrul, salvia, rozmarinul si praful de usturoi.
- Foloseste condimente cu atitudine – pudra de chilli si pudra de ardei rosu, pentru a infierbanta orice fel de mancare.
- Condimentele si semintele, intregi sau macinate, adauga mulat aroma. Incearca coriandrul, chimenul, semintele de mustar, semintele de susan sau de mac. Pentru o dulceata moale a mancarii, incearca scortisoara, nucsoara sau cuisoare.
- Cuburile de condimente cu putina sare sau fara sare adaugata sau pasta de tomate imbogatesc mancarurile tale.
- Alege amestecuri sau solutii de marinare fara sare.
- Fii atenta la condimentele pe care le cumperi, caci sunt, de obicei, burdusite cu sare.
- Foloseste ingrediente aromate, cum ar fi ceapa, usturoiul, ceapa verde, cartofii dulci, pastarnac, telina si morcovi, pentru a da aroma unor mancaruri care altfel sunt dependente de sare.

sursa: suntfericita

 
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

citrice ierburi proaspete usturoi busuioc ierburile uscate semintele
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1697 (s) | 23 queries | Mysql time :0.025718 (s)