News Flash:

Cum stim care sunt alimentele contrafacute

30 Mai 2012
2560 Vizualizari | 0 Comentarii
Cele mai falsificate alimente sunt mierea, uleiul de masline, mezelurile, lactatele si paine. Exista, insa, cateva semne care ne pot arata daca sunt contrafacute.

Nu mai este niciun secret ca multe companii modifica compozitia unui aliment, pentru aspect, greutate, volum sau gust. Alimentele falsificate sunt si cele care prezinta mai multi aditivi decat este permis, arata clicksanatate.ro.

Lactatele pot fi falsificate foarte usor, cu amidon si faina de grau, arata prof. Gheorghe Mencinicopschi. Daca laptele se poate dilua in cantitati mari de apa si daca are o culoare albastruie, este foarte posibil sa fie contrafacut.

Mierea naturala se zahariseste. Daca nu zahariseste, inseamna ca este contafacuta, diluata cu sirop de porumb sau facuta din sirop cu aroma de tei.

Uleiurile de masline sunt amestecate cu ulei de floarea-soarelui. Pentru a va asigura ca este autentic, trebuie sa fie specificat pe eticheta ca este presat la rece si ca are o aciditate mai mica de 0.8%.


sursa: rtv.net
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

mierea naturala
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1615 (s) | 34 queries | Mysql time :0.033551 (s)