News Flash:

Cum si de ce trebuie sa mananci sfecla rosie

24 Ianuarie 2012
1983 Vizualizari | 0 Comentarii
Sfecla rosie
In ultima vreme, sfecla rosie incepe sa castige teren, ea fiind in centrul mai multor studii stiintifice, gratie proprietatilor sale. Deocamadata s-a confirmat, printre altele, ca are aceeasi capacitate de a reduce presiunea arteriala ca si medicamentele. Citeste reteta Salata de sfecla rosie, cheddar si mar.

Potrivit oamenilor de stiinta, nu contine nici urma un de grasimi, fiind insa bogata in fier (care combate anemia si oboseala), cupru si continand o multitudine de vitamine si nutrienti benefici organismului, conform FemaleFirst. Click aici pentru a vedea cum se prepara un delicios suc de sfecla rosie.

Sfecla rosie era cunoscuta si vechilor grei, fiind pretuita pentru calitatile sale medicinale. Era utilizata in caz de febra, probleme ale pielii si de ordin digestiv.
In timpurile noastre, cercetarile au demonstrat ca este eficienta in caz de cancer la stomac. Oamenii de stiinta au descoperit ca sucul sfeclei poate inhiba mutatiile celulelor, un rezultat al compusilor cancerigeni din carnea procesata si conservanti.

Sfecla rosie este si bogata in acid folic, despre care se stie ca reduce riscul defectelor din nastere. Sportivii de performanta ar trebui sa stie ca aceeasi leguma ii ajuta sa se antreneze mai mult.

Cercetari recente au aratat ca sfecla rosie are puterea de a controla starea de spirit, gratie betainei continute, despre care se stie ca relaxeaza mintea si amelioreaza depresia.
sursa: ziare.com
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

sfecla rosie
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1738 (s) | 23 queries | Mysql time :0.028143 (s)