News Flash:

Cum se tine corect parmezanul in bucatarie?

1 Octombrie 2014
1031 Vizualizari | 0 Comentarii
Teoretic, toate produsele din categoria lactate se tin la frigider. Este corect sa presupunem asta. Laptele, iaurtul, branzeturile – toate se strica daca sunt lasate la temperaturi mai ridicate. Insa cand vine vorba de parmezan,  lucrurile sunt usor neclare.

Daca rotile mari de parmezan rezista si la temperaturi obisnuite, parmezanul cumparat de tine in cantitati mici trebuie tinut la frigider. Care este explicatia?

Gateste parmezan in ciocolata

Parmezanul este  o branza mai uscata si bacteriile nu se dezvolta atat de usor.  In plus, parmezanul are un Ph cu valori intre 5,2 si 5,3, o aciditate care tine si ea departe bacteriile. Iar daca este in cantitati mari, nu prea este expus bacteriilor. Este invelit cu o coaja tare care il protejeaza.

Pe de alta parte, daca iti cumperi parmezan in cantitati mici, lucrurile stau cu totul altfel. In aceste conditii, parmezanul trebuie tinut la rece, in frigider, pentru ca este mai expus bacteriilor, iar riscul de a se strica este mult mai mare.


Inca un sfat: inainte sa savurezi parmezanul, lasa-l sa stea putin timp la temperatura camerei. Gustul si aroma sa vor fi mult mai intense.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

parmezan lactate reteta parmezan retete culinar ghid culinar
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1838 (s) | 34 queries | Mysql time :0.026542 (s)