News Flash:

Cum se spala si se pastreaza corect fructele de padure

15 August 2017
1068 Vizualizari | 0 Comentarii
Foarte aromate si cu un gust usor acrisor, fructele de padure nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia noastra zilnica, mai ales vara, cand sunt disponibile in stare proaspata.

Afinele, murele si zmeura au un aport ridicat de antioxidanti, esentiali pentru prevenirea imbatranirii premature si pentru mentinerea sanatatii sistemului cardiovascular. Mai au in componenta lor vitamine, acid folic, fibre si potasiu.

Se strica repede
Spre deosebire de alte fructe, cum sunt merele sau perele, este necesar sa fie tinute doar la frigider si trebuie consumate in maximum 1-2 zile dupa ce au fost culese. Atunci cande le cumperi, evita fructele de padure patate cu suc propriu, deoarece acesta este un semn ca fie nu ai fost transportate si depozitate necorespunzator, fie sunt mult prea coapte si au inceput deja sa se deterioreze. Nu cumpara fructe care au puncte de mucegai pe ele, deoarece acesta se extinde repede si deterioreaza restul fructelor intr-un timp scurt. Fructele de padure se pastreaza la frigider nespalate si depozitate intr-un recipient inchis cu capac.

Citeste si Gogosele insiropate, facute dupa o reteta turceasca - Basbousa cu gris

Ce beneficii au
Printre vitaminele care se regasesc in fructele de padure se numara C, E, A, care intaresc sistemul imunitar si-l ajuta sa lupte cu infectiile. Coacazele se numara printre fructele cu cel mai ridicat continut de vitamina A si din acest motiv ar trebui sa fie consumata des de cei care au probleme oculare. Ea previne sau intarzie aparitia unor afectiuni precum cataracta, hipermetropia, infectiile de la nivelul retinei si senzatia de ochi uscati. 300 g de mure pe zi contine doza zilnica recomandata de vitamina C, acest fruct fiind recomandat copiilor cu imunitatea scazuta.

Cum se congeleaza
Fructele de padurese se pastreaza cel mai bine pentru iarna congelate. Deoarece sunt mici, evita sa le speli sub jet de apa rece. Le poti pune, in schimb, intr-o sita pe care sa o scufunzi intr-un vas cu apa. Repeta de 3-4 ori, apoi pune fructele pe un servet de hartie, pentru a se absorbi excesul de apa. Le asezi apoi intr-un strat intr-o tava de cuptor si le tii la congelator peste noapte. A doua zi le pui in pungi.

Bine de stiut
Cand le decongelezi, pune-le intr-un strat intr-o sita. Nu le aseza unele peste altele, deoarece isi vor pierde forma.

preluat de pe clickpoftabuna
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

zmeura antioxidanti citeste si
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1614 (s) | 23 queries | Mysql time :0.016363 (s)