News Flash:

Cum se pune mazarea la borcan pe iarna

17 Iunie 2019
545 Vizualizari | 0 Comentarii

Mazarea proaspata se poate conserva pentru iarna in doua moduri - fie sa o congelezi, fie la borcan. Daca lucrurile sunt simple in privinta congelarii, iata si ce presupune cea de-a doua varianta. E la fel de simpla! Bogata in proteine, mazarea este o planta leguminoasa care previne si poate tine sub control mai multe boli. Poate fi consumata chiar cruda, in aceasta forma avand cea mai mare cantitate de fibre. O jumatate de cana cu mazare contine 5.6 grame de fibre.

Bucura-te de proprietatile ei si pe timpul iernii! O poti congela sau daca vrei sa economisesti spatiu, o poti pune si la borcan. Va fi perfecta pentru supe creme, mancaruri si salate! Iata cum:

Ingrediente:

  • 3 kg mazare
  • 2 l apa
  • 2 linguri sare
  • 1-2 linguri zahar

Cum pui mazarea la borcan pentru iarna:

Se spala bine boabele de mazare in apa rece, apoi se lasa la scurs. Se pune un vas cu apa la fiert, se adauga sarea si zaharul si se amesteca pana se topesc. La primul clocot al apei se adauga mazarea si se lasa sa fiarba 6-8 minute.

Intre timp se spala si se sterilizeaza borcanele. Se umplu borcanele, fierbinti, cu boabe de mazare, cat sa acopere 3/4 din capacitatea borcanelor, apoi se adauga saramura fierbinte si se infileteaza imediat capacele. Borcanele cu mazare, asezate intr-o tava, se introduc in cuptorul deja cald si se lasa acolo pana se racesc complet, apoi se trec la loc racoros etichetate frumos.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

mazare borcan conserva mazare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1624 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020791 (s)