News Flash:

Cum se pune ceapa la murat?

6 August 2014
6899 Vizualizari | 1 Comentarii
Ingrediente:

1 kg ceapa cat mai marunta (cat nuca) (poate fi si arpagic)
o frunza de dafin
boabe de piper
otet de vin rosu
un ardei iute rosu mic
o radacina mica de hrean
zahar
apa
sare
boabe de mustar

Mod de preparare:

Curata ceapa si pune-o in borcan. Ai grija ca ceapa sa ramana intreaga, asa ca nu o indesa in borcan. Adauga mirodeniile, hreanul betisoare si ardeiul iute intreg. Poti se pui toata ceapa intr-un singur borcan sau mai multe mici.

Pune la fiert doi litri de apa cu doua linguri de sare. Lasa apa sa clocoteasca cu clocote mari, cateva minute. Da deoparte si adauga sase linguri de otet balsamic (rosu) si o lingura de zahar. Cu un polonic pune apa fierbinte, incet peste ceapa. Sigileaza borcanul. Ceapa murata este buna de mancat dupa patru saptamani si poate fi pastrata pana la patru luni la loc rece si intunecat. Saramura care ramane o poti folosi la alte muraturi.

sursa: femeia
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ceapa murata muraturi muraturi iarna sfaturi gatit retete culinare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

3881 viz    0 com
2543 viz    0 com
2421 viz    0 com
2512 viz    0 com
1817 viz    0 com
2045 viz    0 com
1865 viz    0 com
2015 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1586 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020002 (s)