News Flash:

Cum se pun rosiile la saramura

5 Octombrie 2012
7647 Vizualizari | 1 Comentarii
Ingrediente:

usturoi
piper boabe (de mai multe culori)
boabe de mustar
coriandru
frunze de telina
sare grunjoasa
apa

Pentru decor:

rosii lunguiete

Am spalat rosiile si le-am pus in borcane (de fapt, in sticle cu gatul larg), strecurand printre ele boabele de condimente, usturoiul taiat felii si frunze de telina.
 
Deasupra am turnat saramura foarte calda, cu o concentratie de 30 de grame de sare la litrul de apa. Am inteles ca apa de la robinet nu este potrivita pentru muraturi pentru ca este prea dura, iar calcarul distruge bacteriile care determina acrirea muraturilor, astfel ca am facut saramura din apa plata, pe care am pus-o la incalzit si am turnat combinatia in sticle dupa ce s-a dizolvat integral sarea. Am pus sub fundul sticlelor cate un cutit, ca sa nu se sparga din cauza lichidului prea cald.
 
Cand sticlele s-au racit, am pus sub ele cate o farfurioara si le-am acoperit cu un prosop, ca sa aiba loc sa ”fiarba” in urmatoarele zile fara sa imi picteze masa din bucatarie.
Dupa cateva zile la temperatura camerei, timp in care trebuie sa se acreasca, le mut in frigider.

Reteta rosii in saramura ne este recomandata de bucatareli la borcan.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

usturoi piper boabe coriandru sare grunjoasa apa rosii lunguiete
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

3341 viz    0 com
3767 viz    0 com
1508 viz    0 com
2482 viz    0 com
1939 viz    0 com
3767 viz    1 com
2856 viz    0 com
2152 viz    0 com

Comentarii (1)

CharlesLouff  | #1341
wh0cd364255 allopurinol pills buy acyclovir no prescription
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1418 (s) | 34 queries | Mysql time :0.016292 (s)