News Flash:

Cum se prepara tortul cu mac si pere

16 Mai 2018
261 Vizualizari | 0 Comentarii

O delicioasa reteta de tort cu mac si pere, special pentru momente deosebite din viata ta.

Ingrediente pentru tort cu mac si pere:

Pentru blat:

  • 4 oua
  •  100 g zahar
  • 100 g faina
  •  130 g mac
  • 100 g unt

Pentru crema:

  • 750 ml lapte
  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 5 linguri faina 
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 300 g pere din compot scurse

Pentru decor

  • 1 para proaspata
  • fistic maruntit

Cum se prepara tortul cu mac si pere:

Pentru blat, topesti untul si-l lasi sa se raceasca. Separi albusurile de galbenusuri. Bati albusurile spuma si, in acelasi timp, incorporezi zaharul. Adaugi galbenusurile, rand pe rand, si continui sa mixezi. Incorporezi untul topit. Separat, combini faina cu macul. Incorporezi amestecul de oua in ingredientele solide. Rastorni aluatul obtinut intr-o tava tapetata si-l coci 35-40 de minute, la 180 °C. Dupa ce este gata, lasi blatul sa se raceasca in forma 15 minute, apoi il pui pe un gratar.

Pentru crema, torni intr-o cratita laptele, adaugi galbenusurile, zaharul tos, zaharul vanilat si faina. Asezi compozitia pe foc si amesteci continuu, pana se ingroasa. Lasi crema sa se raceasca 5 minute, apoi incorporezi untul.

Tai blatul in doua. Peste prima bucata pui jumatate din crema. Adaugi perele din compot taiate bucatele si asezi cealalta felie de blat. Acoperi tortul cu restul de crema si decorezi cu felii de para proaspata si fistic. Dai tortul la frigider 4 ore.

preluat de pe clickpoftabuna

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

pentru decor
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1691 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019387 (s)