News Flash:

Cum se prepara tarta cu dovleac

26 Noiembrie 2012
1313 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat:
 
14 linguri faina
250 g margarina
1 lingurita bicarbonat
1 lingurita zeama de lamaie
1 lingura de margarina pentru uns tava
1 praf de sare
faina pentru planseta
 
Pentru umplutura:
 
1 kg dovleac
1 lingurita ulei
1 lingurita scortisoara
100 g zahar pudra
1 lingurita migdale/nuci macinate
 
Mod de preparare:
 
Se pune faina intr-un castron, in mijloc se face o adancitura in care se pune sarea, bicarbonatul stins cu eama de lamaie si margarina. Se framanta aluatul, se aduna in forma de sfera, se ambaleaza intr-o folie de plastic si se pune in frigider pentru 30 de minute.
 
Dovleacul se curata de seminte, de coaja si se da pe razatoarea mare. Se caleste dovleacul impreuna cu uleiul, amestecand continuu. Cand a scazut se adauga zaharul si se amesteca in continuare pana se dizolva. Se stinge focul si cand se raceste se adauga scortisoara si migdalele/nucile.

Se intinde aluatul pe planseta presarata cu faina. Se unge forma cu margarina, se tapeteaza cu faina si cu trei szferturi din aluat. Se intinde umplutura si se decoreaza cu fasii din aluatul ramas.

Tarta se coace la foc mediu, timp de 30 de minute, in cuptorul preincalzit. Se portioneaza si se scoate din tava dupa ce s-a racit.

Umplutura se poate face numai cu dovleac.

sursa: lyla
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

blat faina margarina bicarbonat umplutura dovleac ulei scortisoara
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2813 viz    0 com
2775 viz    0 com
2746 viz    0 com
4382 viz    0 com
1644 viz    0 com
3220 viz    0 com
2489 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1959 (s) | 34 queries | Mysql time :0.032572 (s)