News Flash:

Cum se prepara supa-crema de mazare

21 August 2019
212 Vizualizari | 0 Comentarii

O ceasca de mazare contine 44% din vitamina K, care ajuta la patrunderea calciului in interiorul oaselor. Totodata, este o sursa importanta de vitamina B, care ajuta la prevenirea osteoporozei. Mazarea reduce colesterolul rau, previne bolile cardiace si ajuta la mentinerea greutatii. O ceasca de mazare are mai putin de 100 de calorii, dar o multime de proteine, fibre si oligoelemente.
 
Ingrediente:

  • 2 cepe
  • 1 lingura ulei
  • 2 morcovi
  • 500 g mazare proaspata
  • 2 cartofi
  • 2 catei usturoi
  • sare, piper
  • 1 lingura unt
  • 1 legatura patrunjel

Mod de preparare:

Toci cepele si le calesti in ulei. Maruntesti morcovii si-i adaugi peste cepe si acoperi cu apa. Intre timp, tai cartofii cubulete si speli mazarea. Dupa 10 minute in care morcovii au fiert, adaugi mazarea, cartofii si lasi totul la fiert inca 20-30 de minute, cu apa cat sa acopere ingredientele. 
Strecori legumele si pastrezi zeama. Le pasezi cu blenderul si pui peste ele zeama, potrivind consistenta supei dupa preferinta. Adaugi usturoi pisat, sare, piper si unt. Mai lasi pe foc supa inca 10 minute. Servesti cu patrunjel tocat.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

supa mazare supa crema
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

863 viz    0 com
202 viz    0 com
241 viz    0 com
384 viz    0 com
304 viz    0 com
398 viz    0 com

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1583 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020037 (s)