News Flash:

Cum se prepara supa care te ajuta sa slabesti - Supa de varza

14 Septembrie 2017
3649 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7612 RON (+0.0011)
USD: 4.2560 RON (-0.0195)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Cred ca ati auzit cu totii de celebra supa de varza, supa care slabeste, nu-i asa? Este adevarat ca aceasta supa ajuta la pierderea a cateva kilograme bune, pentru ca este satioasa (tine de foame, se digera mai greu), are efect diuretic (elimina apa din organism si regleaza tranzitul intestinal) si efect vitaminizant datorita aportului deosebit de vitamine pe care-l aduce organismului. Varza, telina si fasolea verde contin celuloza, care se digera mai greu, de aceea consuma mai multe calorii decat degaja, iar capsaicina din ardeiul iute, „taie” foamea. Este una dintre supele mele preferate, este usoara si absolut delicioasa.

Ingrediente:


1 ceapa sau 1 fir de praz/cam 200 g (e mai bun prazul, contine mai putine glucide decat ceapa)
1 ardei gras
1/2 radacina de telina
1 patrunjel radacina
300 g fasole verde
2-3 morcovi subtiri
300 g varza
1 ardei iute
200 ml suc de rosii sau cateva rosii proaspete
sare -foarte putina
1 legatura telina si patrunjel

Citeste si Nu e de mirarare ca place la toti - Ciorba de perisoare a la grec e gustoasa si satioasa

Mod de preparare:


Legumele se curata si se taie cubulete, varza-fasii fine, iar morcovul rondele si se pun la fiert impreuna cu ardeiul iute taiat feliute. Dupa 10 minute de fierbere se probeaza legumele, iar cand sunt fierte suficient (mie-mi plac usor all-dente, nu le fierb tare) se pun sucul de rosii sau rosiile taiate cubulete, se lasa sa dea cateva clocote apoi se potriveste gustul de sare. Se stinge focul si se lasa fara capac, sa respire supa si acum se spala si se taie verdeata, apoi se adauga in supa, cam la 10 minute dupa ce s-a oprit focul. Legumele si fructele contin vitamine hidrosolubile (complexul B si C) care se dizolva-n apa, iar prin fierbere o buna parte sunt distruse. De aceea, verdeata pusa atunci cand mancarea nu mai e foarte fierbinte, aduce un aport important de vitamine.

preluat de pe likachef
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

efect diuretic vitamine celuloza ardei gras fasole verde ardei iute
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1659 (s) | 29 queries | Mysql time :0.018048 (s)