News Flash:

Cum se prepara salata nemteasca de cartofi

20 Iunie 2019
398 Vizualizari | 0 Comentarii

Cand vrei sa incerci meniuri din bucatarii straine, incearca aceasta rapida salata nemteasca, similara celei orientale cum o facem noi, insa cu gust imbunatatit datorita baconului.

Ai nevoie de:

  • 1 kg cartofi noi mici, taiati jumatati
  • 6 felii de bacon
  • 1 ceapa rosie, taiata fin
  • 1/4 cana otet de mere
  • 2 linguri apa
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin
  • 1 lingura mustar
  • 1/2 lingura zahar tos
  • sare
  • piper negru macinat
  • 8 fire de ceapa verde, taiate felii

Cum prepari salata nemteasca de cartofi:

Pui la fiert cartofii in apa cat sa-i acopere, cu sare, pana dau un clocot. Ii tii pe foc pana intra usor furculita in ei, circa 15 - 20 minute. Ii scurgi si ii lasi sa se racoreasca usor inainte sa-i transferi intr-un bol mare de servire. Intr-o tigaie, la foc mediu, prajesti baconul pana devine crocant, aproximativ 8 minute. Pastrezi cam 2 linguri de grasime in tigaie si transferi baconul pe un platou cu servete de hartie care sa absoarba grasimea.

Pui ceapa rosie in tigaie si o calesti la foc mediu pana incepe sa se inmoaie, circa 3 minute. Adaugi otetul de mere, apa, uleiul, mustarul si zaharul si lasi pana incepe sa fiarba, apoi opresti focul si asezonezi cu sare si piper, dupa gust. Adaugi ceapa verde si torni incet peste cartofi, amestecand usor, ca sa se combine. Servesti salata calda.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

salta nemteasca salata cartofi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1422 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013998 (s)