News Flash:

Cum se prepara salata de vinete - Chiar si gospodinele experimentate gresesc si fac asta

22 Mai 2017
41273 Vizualizari | 1 Comentarii
Sanda Marin va propune pentru astazi o reteta deosebita, una pe care nu aveti cum sa nu o reluati, dupa ce ati incercat-o o data! De ce? Toti prietenii vottri vor mai cere o portie de SALATA DE VINETE!

Ingrediente:

8 vinete medii
160 ml ulei, preferabil de floarea soarelui
2 cepe mici galbene sau rosii
frunze de patrunjel pentru decor
rosii – de folosit la decorarea salatei
sare
piper negru

Mod de preparare:

Vinetele se spala si se sterg de apa cu un prosop din bumbac. Se pun apoi la copt. Pentru copt puteti sa folositi fie o tabla subtire de fier pusa direct pe ochiul de la aragaz, fie la cuptor. La cuptor se pun intr-o tava si se coc in aproximativ 1 ora si 25 minute, la o temperatura de 150 grade. Dupa primele 30-35 minute, se deschide cuptorul si se intorc pe cealalta parte.

ATENTIE : Sa nu uitati sa le intepati cu o furculita inainte de a le pune la cuptor.
In caz contrar veti avea de spalat cuptorul. E o greseala pe care o fac toate gospodinele, sa omita acest detaliu!

sursa: a1
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

salata vinete
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Cristina  | #1247
O remarca am si eu Lucru pe care nu l-ati precizat este urmatorul : pentru ca vinetele (eu le coc pe aragaz , pe ochiuri ) sa fie cat mai albe (putin galbui ) si pufoase trebuiesc curatate imediat ce le iei de pe foc , fierbinti fiind . Apoi se lasa la scurs , nu foarte mult .In rest e ok .
Si inca ceva . Eu pun ulei si sare din ochi (cum vine vorba ) Nu masor uleiul . Se vede cu ochiul liber cata nevoie de ulei au vinetele . Nu am gresit niciodata .
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1521 (s) | 23 queries | Mysql time :0.017066 (s)