News Flash:

Cum se prepara prajitura cu foi de nuca

14 Noiembrie 2016
7992 Vizualizari | 1 Comentarii
Ingrediente:

Pentru foi:
330 gr zahar tos
10 albusuri
4-5 linguri faina
340 gr nuci macinate

Pentru crema:
250 gr unt
10 galbenusuri
2 pliculete zahar vanilat
4-5 linguri lapte
280 gr zahar tos sau pudra

Mod de preparare:

1. Bate spuma albusurile cu un tel sau mixer.
2. Cand spuma e mai tare, incorporeaza zaharul tos (cate putin, pana il termini).
3. Adauga nuca, omogenizeaza, apoi faina si iar omogenizeaza.
4. Imparte compozitia in 4 si trece cu sucitorul peste fiecare bucata de aluat, pentru a obtine 4 foi.
5. Unge cu putin unt sau niste margarina dosul unei tavi, presara faina si pune cate o foaie. Bag-o in cuptor pentru 10-15 minute. Procedeaza la fel cu toate..
6. Freaca galbenusurile cu zaharul vanilinat si zaharul tos.
7. Dupa ce s-a omogenizat totul, pune si laptele si muta castornul la bain-marie.
8. Amesteca in mod continuu. Cand zaharul e complet topit, lasa compozitia la racit.
9. Freaca untul spuma si incorporeaza-l in compozitia cu galbenusuri.
10. Intinde o parte din crema peste o foaie, acopera cu alta foaie, iar crema si tot asa pana la final.
11. La final, pentru decor, presara peste prajitura niste ciocolata de menaj data pe razatoare.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

prajitura nuca prajitura foi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Florentina  | #1524
Buna! Nu cumva lipseste un ingredient?Vreau sa fac prajitura,dar compozitia este foarte lichida!
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1490 (s) | 23 queries | Mysql time :0.018743 (s)