News Flash:

Cum se prepara corect ceaiul de ghimbir pentru efecte puternice

11 Ianuarie 2019
4069 Vizualizari | 0 Comentarii

Ceaiul de ghimbir este un remediu utilizat de mii de ani in medicina ayurvedica si are efecte excelente in combaterea indigestiei, a migrenelor si a racelilor de sezon. Unele persoane folosesc ghimbirul pentru a scapa de infectiile respiratorii, de bronsita, tuse, crampe menstruale, artrita sau dureri musculare, iar in unele parti ale lumii, ceaiul de ghimbir sub forma de comprese este utilizat in tratarea arsurilor pielii.

Ceai de ghimbir – Mod de preparare

Este foarte important sa se consume radacina proaspata de ghimbir, nu pliculetele cu prafuri destul de incerte ca origine. Gasesti in supermarket astfel de buchetele de ghimbir, care nu sunt scumpe si nici nu se oxideaza foarte repede.

Preparare:

se ia o bucata de radacina (aproximativ 5 cm), se spala bine sub jet de apa rece, se da prin razatoare. Se pune la fiert un litru de apa si cand fierbe apa se adauga ghimbirul razuit. Se lasa sa fiarba timp de un minut, apoi se stinge focul si se lasa acoperit 30 de minute, dupa care se strecoara si se consuma in functie de necesitati. Ceaiul de ghimbir se consuma indulcit cu miere, cu adaos de suc de lamaie sau cu menta si are un gust iute, dar foarte placut papilelor gustative.

Ceai de ghimbir cu lamaie

Pentru a prepara un ceai cu ghimbir si lamaie, incepe cu spalarea si curatarea radacinii de ghimbir, pe care o vei toca apoi felii foarte subtiri. Pune ghimbirul in apa fierbinte si mai lasa sa fiarba inca 20 de minute pentru ca substantele active din ghimbir sa fie eliberate in apa. Adauga apoi 2 linguri de zeama de lamaie si amesteca bine. Lasa ceaiul sa se aseze in jur de 5 minute, apoi consuma-l fierbinte sau cu cuburi de gheata, dupa gust.

Acest ceai promite sa fie de ajutor in prevenirea formarii cheagurilor de sange pe artere, in cazurile in care este vorba despre colesterol crescut. Totodata, ceaiul de ghimbir cu lamaie este eficient in prevenirea si tratarea racelilor, dar si in situatiile stresante, ajutand la detensionarea corpului.

Ceai de ghimbir cu turmeric

Turmericul are o sumedenie de proprietati curative, printre care si proprietati antiinflamatoare. Ghimbirul si turmericul impreuna functioneaza precum un medicament extrem de puternic, avand efecte benefice asupra inflamatiilor, a digestiei, a inimii, a cicrulatiei sanguine, a colesterolului si a sistemului imunitar.

O sumedenie de studii facute in ultimii ani au confirmat efectele puternice ale acestor doua daruri ale naturii, mai ales daca sunt consumate impreuna. Pentru a prepara ceai de ghimbir cu turmeric ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 1 lingurita de radacina de turmeric data pe razatoare (daca ai turmeric sub forma de pulbere, 1/3 lingurita este suficienta)
  • 1 lingurita de radacina de ghimbir data pe razatoare (daca folosesti ghimbir sub forma de pulbere, 1/3 lingurita este suficienta)
  • ¼ lingurita de piper negru (acesta favorizeaza absorbtia substantelor din turmeric in organism)
  • miere naturala si lamaie, dupa gust

Intr-un ibric, fierbe apa pentru ceai. Opreste focul dupa ce apa clocoteste si adauga turmericul si ghimbirul. Acopera ibricul cu o farfurie sau un capac si lasa cele doua ingrediente sa se infuzeze. Strecoara apoi ceaiul si lasa-l sa se raceasca. Adauga apoi piperul si amesteca bine.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ceai ghimbir ghimbir sanatate
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1514 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014529 (s)