News Flash:

Cum se prepara ciorba de miel

25 Aprilie 2019
4066 Vizualizari | 0 Comentarii

Ingrediente:

  •  2 litri apa
  •  1 litru bors
  •  1 kg carne miel
  •  1 morcov
  •  1 radacina de patrunjel
  •  1 ceapa
  •  verdeata
  •  cozi de ceapa verde
  •  sare
  •  piper
  •  3 linguri orez
  •  1 galbenus
  •  4 linguri smantana
  •  1 legatura leustean

Mod de preparare:

Pentru ciorba de miel se fierb in apa cu sare capatana si bucatile de miel. Inainte de a incepe sa fiarba, se ia spuma. Acest proces e important, deoarece zeama poate ramane tulbure. Se curata zarzavaturile si se adauga in ciorba, apoi se lasa sa fiarba impreuna cu bucatile de carne o ora. Important este ca nu trebuie sa clocoteasca pentru ca se destrama carnea de miel. Cand si carnea, si zarzavaturile au fiert, se toarna borsul fiert separat si strecurat si se adauga 2-3 linguri de orez , cateva frunze de leustean verde si cozile de ceapa verde. Se lasa sa fiarba orezul si se acopera cu un capac.

Intre timp, intr-un castron, se freaca un galbenus cu 2-3 linguri de smantana. Dupa ce s-a facut ciorba de miel, se opreste focul si se toarna smantana amestecanu-se cu atentie sa nu formeze cocoloase. Se serveste ornata cu leustean verde.

Ciorba de miel – trucuri de la gospodine
Pentru ciorba de miel, alege carnea proaspata. O recunosti pentru ca are culoarea roz. Ea nu trebuie sa fie umeda, semn ca a fost congelata si decongelata.
Carnea de miel trebuie sa fie elastica, semn ca animalul a fost tanar.
Organele de miel dau un gust si mai bun cand faci ciorba de miel, asa ca nu trebuie sa te feresti sa le folosesti.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ciorba miel reteta miel
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1691 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020872 (s)