News Flash:

Cum se prepara cea mai buna zacusca de vinete

24 August 2016
2608 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

25 ardei grasi
25 gogosari
10 vinete mari
1 kg ceapa
1 kg morcovi
3-4 foi dafin
2 kg rosii
1 litru ulei
2 boabe ienibahar
1 lingurita piper boabe
sare

Mod de preparare:

1. Coace gogosarii, ardeii si vinetele. Curata legumele de coaja si lasa-le la scurs.
2. Intre timp toaca ceapa marunt si caleste-o la foc mic, in ulei. Cand devine translucida adauga morcovii rasi pe razatoarea mica si lasa legumele la innabusit timp de 10 minute.
3. Intre timp toaca marunt gogosarii, ardeii, rosiile si vinetele. Pune toate ingredientele in cratita, si lasa zacusca sa fiarba la foc mic, amestecand din cand in cand. Asezoneaza cu sare dupa gust.
4. Cand zacusca a scazut bine se stinge focul. Zacusca se toarna imediat, fierbinte, in borcane sterilizate si se inchide bine capacul. In locul capacului de borcanele se pot leaga cu celofan la gura. Pune apoi borcanele in cuptorul incins, fara foc, si se lasa sa stea pana a doua zi, apoi se pot muta in camara.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

zacusca vinete reteta zacusca
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1780 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022523 (s)