News Flash:

Cum se prepara cea mai buna dulceata de afine

23 Iunie 2018
1022 Vizualizari | 0 Comentarii

Dulceata de afine este una dintre cele mai gustoase dulceturi pe care le poti prepara in aceasta perioda a anului. Poate doar ea de zmeura sa o intreaca in savoare. In plus, se prepara foarte usor si nu trebuie sa petreci foarte mult timp in bucatarie.
Ingrediente pentru dulceata de afine: 1 kg afine, 700 g zahar, 1 lamaie, un praf scortisoara.
Cum se prepara dulceata de afine: Spala fructele bine si indeparteaza coditele. Adauga-le intr-o oala nonaderenta (sau una speciala pentru prepararea dulceturilor), impreuna cu zaharul, coaja rasa de la lamaie si zeama de lamaie.

Pune oala pe foc si lasa dulceata sa fiarba la foc mic timp de 20-30 de minute, amestecand din cand in cand. Pentru a verifica daca este gata, toarna cateva picaturi de dulceata pe o farfurioara rece. Daca acestea nu curg, dupa ce ajung la temperatura camerei, inseamna ca dulceata este gata.

Daca dulceata de afine este gata, adauga scortisoara, amesteca bine si stinge focul. Pune dulceata fierbinte in borcane curate. Inchide bine capacul si intoarce borcanele cu fudul in sus. Lasa-le asa pana cand se racesc complet, la temperatura camerei. In acest fel borcanele se vor vida si steriliza fara a fi nevoie sa le pui la cuptor, sau sa le fierbi. Poti pastra dulceata in camara timp de un an.

Cum se serveste dulceata de afine: Dulceata de afin poate fi servita la micul dejun, pe paine prajita cu unt sau o poti folosi la prepararea deserturilor.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1661 (s) | 34 queries | Mysql time :0.016416 (s)