News Flash:

Cum se pregateste revani

28 Februarie 2013
3226 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

250 gr iaurt grecesc (cel mai gras)
250 gr gris
3 oua
250 gr zahar
75 ml ulei de floarea soarelui
1 lingurita praf de copt
coaja rasa de la o lamaie
1 lingurita esenta de vanilie

Pentru sirop:

300 gr zahar
300 gr apa
sucul din lamaie
4 cuisoare
1 bat de scortisoara

Mod de preparare:

Intr-un vas, batem ouale cu zaharul pana cand devin o crema spumoasa. Adaugam iaurtul, uleiul, grisul, praful de copt si omogenizam toate ingredientele foarte bine. La sfarsit amestecam si esenta de vanilie cu coaja rasa de la lamaie. Compozitia noastra trebuie sa fie pufoasa si aromata. Transferam compozitia intr-o tava de cuptor care este unsa cu uleiul si coacem la 180 grade Celsius aproximativ 35-40 de minute. Cel mai sigura dovada ca Revani este gata: cand punem un cutit si iese curat; in plus, trebuie sa aiba o culoare maroniu deschis.
Lasam sa se receasca, taiem cu un cutit portii cat de mari sau de mici dorim si pregatim siropul. Punem toate ingredientele intr-o cratita mica si din momentul care incepe sa fiarba mai lasam 5 minute si oprim focul. Insiropam din cand in cand cu putin sirop pana cand suntem siguri ca l-a absorbit rand pe rand. Cand terminam, lasam prajitura sa se receasca total la temperatura camerei, dar inainte sa servim este mult mai bine sa lasam la rece in frigider timp de minimum 2 ore.

Secretul lui Chef Ioannis

Am invatat de la un maestru patiser un secret pentru prajiturile care trebuie siropate si vreau sa-l impart cu voi: ca sa absoarba prajitura siropul, trebuie ca unu sa fie rece si altul cald. Cu alte cuvinte, daca siropul este cald, prajitura trebuie sa fie rece si invers, niciodata amandoua reci sau calde.

Toate dulciurile care sunt siropate sunt mult mai gustoase a doua zi, asa si Revani. Puteti folosi in compozitie nuca de cocos, care se potriveste excelent, sau sa aromati cu coaja de portocala sau de clementine, mastica sau cu apa de trandafir, chiar si cu sofran. Serviti cu fisticul deasupra, cu o cupa de inghetata de vanilie.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

iaurt grecesc gris oua zahar sirop apa cuisoare vas cuptor cratita mica
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1031 viz    0 com
1279 viz    0 com
4817 viz    0 com
4384 viz    0 com
1738 viz    0 com
1912 viz    0 com
2957 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1481 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013487 (s)