News Flash:

Cum se potriveste vinul cu mancarea?

5 Iunie 2014
961 Vizualizari | 0 Comentarii
Alegerea vinului potrivit la masa este inca o dilema pentru multe persoane, insa principalul criteriu de selectie a acestuia trebuie sa tina cont de carnea pe care o servesti. Ca regula generala, carnea alba se potriveste cu vinul alb, iar carnea rosie cu sortimentele de vin rosu, insa exista si exceptii. Iata ce vinuri sa alegi pentru o masa cu carne, dar si cu ce tipuri de fripturi si preparate merg cel mai bine!

Vinuri albe
Oaked Chardonnay - merge perfect cu fripturile din carne alba care contin sosuri dense sau cremoase.
Sauvignon Blanc - pentru fripturile din carne alba - pasari, peste etc. - puternic asezonate cu ierburi aromatice verzi.
Viognier - un vin aromat care se asorteaza perfect cu fripturile din carne alba preparate cu ierburi aromatice florale - salvie, lavanda etc.
Riesling - chiar daca este alb, specialistii il recomanda in combinatie cu fripturi din carne rosie sau inchisa la culoare, precum rata.
Chenin Blanc - un vin versatil si savuros, care se consuma alaturi de o friptura de pasare, de peste sau in combinatie cu pateurile de ficat rafinate (foie gras).
White Cotes du Rhone - similar la gust si parfum cu soiul Oaked Chardonnay, acest vin se potriveste de minune preparatelor din carne alba consistente, bogate in multe ingrediente sau asortate cu sosuri dense si cremoase.

Vinuri rosii
Pinot Noir - cel mai cunoscut si degustat din lume, se consuma in general alaturi de preparate din rata, insa specialistii il recomanda si alaturi de o friptura suculenta de porc la gratar. Se potriveste si cu somonul si cu preparatele din hering sau ansoa, iar dintre fructele de mare, se asociaza doar cu cele mai extravagante: homar, crab etc.
Cabernet Sauvignon - considerat a fi unul dintre cele mai bune din lume, acest soi de vin este foarte versatil, potrivindu-se cu orice tip de carne rosie: miel, porc, vita etc.
Zinfandel - un vin rosu delicios care merge in special cu fripturile de curcan preparate cu sosuri rosii, fructate.
Brachetto - un vin italienesc ceva mai slab decat Pinot Noir, dar care imbogateste perfect savoarea unor preparate din curcan sau pui.
Merlot - atunci cand ai dubii cu privire la tipul de vin pe care sa-l servesti la mancarurile pe care le-ai pregatit sau comandat, cere intotdeauna Merlot, intrucat nu vei da gres. Este un vin care se potriveste cu toate tipurile de fripturi, insa expertii sustin ca adevaratul potential ii este pus in valoare alaturi de preparatele din vanat, porc, oaie sau vita.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete vin friptura vin
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1596 (s) | 34 queries | Mysql time :0.027310 (s)