News Flash:

Cum se pastreaza merele ca sa fie proaspete cat mai mult timp

2 Iunie 2017
1876 Vizualizari | 0 Comentarii
De multe ori imediat dupa ce taiem marul acesta devine maro. Indiferent cat de delicios ar fi marul, daca e maroniu parca iti strica pofta de mancare. Merele devin maronii in momentul in care pulpa este expusa la oxigen. Iata cateva trucuri prin care putem preveni acest lucru.

Suc de lamaie sau de ananas
Ambele sucuri contin acid citric care previne oxidarea si aparitia petelor maronii. Daca apelati la citrice este suficient sa stoarceti lamaia, limeta sau portocala direct pe suprafata marului taiat. Puteti sa si inmuiati fructul direct in sucul de citrice. Fiti atenti la fructul pe care il alegeti pentru ca va transfera marului putin din savoare.

Apa si sare
Dizolvati 5 ml de sare intr-o cana cu apa, adaugati felile de mar si lasati-le pentru cateva minute, dupa care uscati-le. Limpeziti-le putin cu apa curata pentru a nu avea gust sarat.

Miere si apa
Amestecati doua linguri de miere intr-o cana cu apa si bagati felile de mar in amestec pentru 30 de secunde. Este un procedeu eficient deoarece mierea contine un compus care stopeaza enzimele responsabile de oxidare.

 sursa: cum-sa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

acid citric portocala
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1645 (s) | 23 queries | Mysql time :0.016999 (s)