News Flash:

Cum se pastreaza fructele si legume corect

18 Noiembrie 2013
1954 Vizualizari | 0 Comentarii
Uneori esti tentat sa depozitezi in frigider toate alimentele, insa speciali?tii spun ca unele sunt mult mai sanatoase consumate proaspete. Odata tinute la temperaturi scazute ele isi pierd din proprietati si nu mai sunt la fel de gustoase.

Printre fructele si legumele care sunt cel mai des tinute la frigider, chiar daca acest lucru nu este indicat, se numara si bananele, ceapa, cartofii si rosiile, scrie huffingtonpost.com.

Despre cartofi, specialistii spun ca frigiderul face ca amidonul sa se transforme in zahar. Acest lucru ii face extrem de dulci, mai ales cand sunt gatiti, si ii pot innegri prematur. Daca ii tineti intr-un loc intunecos, de exemplu in camara, cartofii pot rezista chiar si 3 saptamani.

Ceapa, ca si rosiile, se inmoaie in frigider. De asemenea, acestea imprastie aroma si mirosul si pe produsele din jur. Daca nu sunt taiate, acestea se pastreaza mai bine intr-un loc cald, iar in cazul in care ceapa a fost taiata ar trebui sa o puneti la frigider impachetata. Inca un lucru: nu depozitati niciodata ceapa si cartofii impreuna.

Cat despre rosii, salata va fi mult mai bogata in vitamine daca nu tii rosiile in frigider si le mananci imediat ce le-ai cules sau cumparat. Ele au antioxidanti, vitamina A, C si K. Cu cat sunt mai rosii, cu atat vor fi mai bogate in licopen. Rosiile trebuie depozitate la temperatura camerei.

sursa: realitatea
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1162 (s) | 34 queries | Mysql time :0.028693 (s)