News Flash:

Cum se mureaza varza

31 Octombrie 2012
4941 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

varza
seminte de marar
sare

Mod de preparare:

Varza se curata de foile verzi si se spala, dupa care se taie fideluta. Poate fi data si pe razatoare, daca va este mai comod, insa va iesi prea mica, se va mura mai rapid si exista riscul sa se inmoaie, astfel ca va trebui consumata mult mai repede.

Dupa ce a fost taiata, varza se pune intr-un castron mare, se presara sare si se freaca pana se inmoaie. Se lasa putin sa stea si, daca nu este suficient de sarata (aici totul e dupa gust), se repeta operatiunea. La final, se adauga seminte de marar ori marar verde, dupa care se pune in borcan, putin cate putin si presand-o bine, ca sa lase suc.

Daca vreti sa aveti, la iarna, si foi de varza pentru sarmale, puteti pune pe fundul borcanului una-doua foi intregi, apoi un strat de varza, apoi o foaie intreaga si iar varza si tot asa pana umpleti borcanul, deasupra fiind tot o foaie intreaga de varza. Daca foile intregi sunt prea tari ori casante, le puteti opari putin in apa cu sare si le scurgeti bine inainte de a le pune in borcan.

 Varza trebuie sa fie acoperita complet de sucul pe care l-a lasat, altfel ceea ce ramane deasupra se va strica. Daca sucul de varza nu este suficient, se completeaza cu saramura, cu o concentratie de 30 de grame (o lingura cu varf) de sare la litrul de apa. Varza trebuie sa ramana acoperita cu lichid si dupa ce incepeti borcanul, pentru a nu se strica.
Borcanele cu varza se lasa la temperatura camerei, acoperite cu farfurioare, timp de cateva zile, pana cand continutul incepe sa se schimbe la culoare si sa se ingalbeneasca. Cand este aproape murata, se acopera borcanele cu capace si se muta la rece.
 
Reteta de varza murata recomandata de bucatareli.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

varza murata retete culinare varza sare castron marar verde saramura
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1468 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014325 (s)