News Flash:

Cum se marineaza pestele

1 Aprilie 2013
6108 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 kg peste (scrumbii, heringi)
1 foaie de dafin
250 ml apa
100 ml otet
50 ml ulei
10 boabe de piper
80 g ceapa
sare

Mod de preparare:

Pestele se curata de intestine, apoi se inteparteaza capul si pielea. Se scot 2 fileuri, trecand cu un cutit bine ascutit de o parte si de alta a coloanei, de la coada la cap, ca sa se taie toata carnea de pe oase. Fileurile obtinute se taie in bucati de 4-5 cm si se pun intr-un borcan. Toate ingredientele de mai sus – ceapa taiata in felii, apa, otetul, uleiul, foaia de dafin, piperul, sare – se fierb in clocot 5 minute, apoi se ia de pe foc. Cand s-au racit, se desarta peste bucatile de peste, se amesteca bine, se lasa sa se marineze 6-7 zile la rece, apoi se servesc ca fel intai.

sursa: cepapam
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

peste
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1933 (s) | 23 queries | Mysql time :0.027060 (s)