News Flash:

Cum se gateste pestele la cuptor?

29 Aprilie 2014
4401 Vizualizari | 0 Comentarii
Pestele este unul dintre cele mai delicate ingrediente, dar si unul dintre cele mai gustoase pe care le poti pune pe masa. Invata sa il pregatesti intreg pentru un plus de gust si savoare.

Stim, e mai simplu sa cumperi pestele gata filetat, fara oasele si solzii care iti dau batai de cap la curatat, sa il arunci in cuptor impreuna cu legumele si sa il prezinti frumos pe masa. Inainte strambi din nas iti spunem, insa, ca pestele gatit intreg e mai gustos, tocmai pentru ca e gatit cu tot cu oase si piele, ceea ce ii da o alta savoare si ii da timp sa se rumeneasca, iar carnea sa fie patrunsa.

Este evident si avantajul pretului, pentru ca un peste vandut intreg e mai ieftin decat cel filetat. In plus, atunci cand cumperi peste intreg nu prea poti sa dai gres si sa nu te prinzi daca ai cumpart cumva carne expirata. Iar in magazine si supermarketuri vei primi inclus in pret si partea de curatare de care fugim cu totii cand vine vorba de peste.

Un motiv pentru care multi evitam sa gatim un peste intreg este ca in cazul lui te prinzi mai greu cand e bine facut si gata de servit si de multe ori ajungem sa gatim prea mult carnea, care va fi fada. Un truc eficient este sa apesi putin cu degetele pe peste acolo unde capul se prinde de trunchi. Daca carnea incepe sa se desprinda de oase, inseamna ca e gata sa il scoti pe farfurie.

Secrete pentru un peste intreg rumenit la cuptor:
- Temperatura cuptorului trebuie sa fie intre 180 si 220C. Cu cat e mai mare pestele cu atat mai mare e temperatura.
- Spala bine pestele si usuca-l cu servetele de hartie. Taie-i aripioarele si inotatoarea dorsala. Unge-l in interior cu ulei de masline, condimenteaza-l si umple-l cu ingredientele pe care ti le doresti ( poate fi lasat si simplu). Poti pune felii de citrice, fenicul, ierburi aromatice, masline, capere, ceapa, usturoi, felii de rosii.
- Daca pestele este foarte mare si umplutura risca sa iasa, coasei cavitatea sau prinde-o cu mai multe scobitori.
- Pune pestele in tava pe hartie de copt sau, cel mai bine, pe un gratar. Unge-l si la exterior si condimenteaza-l.
- Timpul de gatire variaza de la 10-20 minute pentru pestii mici pana la 1 ora pentru un peste mare. Testeaza daca e gata cu un termometru pentru carne. Ar trebui sa indice 54C

Odata ce ai trecut peste temerile obisnuite si ai testat primul peste intreg la cuptor, nu vei mai da inapoi a doua oara. Daca esti gata sa faci prima incercare sau esti in cautarea de retete noi, avem inspiratia potrivita pentru tine.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete peste peste cuptor sfaturi gatit
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1604 (s) | 34 queries | Mysql time :0.028685 (s)