News Flash:

Cum se gateste pandispanul?

23 Iunie 2014
3042 Vizualizari | 0 Comentarii
Alte 13 secrete despre pandispan

Cum te asiguri ca pandispanul este gata? Cum il racesti si cat timp poti pastra la rece aluatul sau blatul?

- La proba scobitorii/betisorului de lemn, daca blatul de tort este copt, pe betisor nu trebuie sa ramana niciun rest de aluat. Pandispanul bine copt are o structura pufoasa si uniform poroasa, e auriu si deloc uscat.
- Daca treceti cu degetul peste suprafata blatului, acesta pare usor crocant. Nu trebuie sa ramana adancituri pe suprafata lui.
- Pandispanul pentru prajituri se lasa sa se raceasca in tava.

Gateste Reteta de pandispan cu nectarine.

- Pentru checuri, se rastoarna forma pe o suprafata tapetata cu hartie de copt. Nu se indeparteaza nici forma, nici hartia. Astfel, blatul va ramane elastic si umed. Dupa ce checul s-a racit complet, se indeparteaza hartia si se taie eventual marginile intarite. Daca este specificat in reteta, se umple checul. Pentru a-l ridica inapoi in picioare, se trage de hartia pe care a fost rasturnat.
- Pentru torturi, se rastoarna blatul pe o hartie de copt; fundul formei nu se indeparteaza, ci se preseaza cu o cana plina, de exemplu, pentru ca tortul sa ramana neted.
- Cu resturile de aluat se pot umple forme de hartie sau forme din tabla pentru briose.
- Resturile de pandispan se pot folosi si la sufleurile de fructe sau, faramitate si amestecate cu unt, la prajituri si blaturi formate din firimituri.

Citeste si 13 secrete despre pandispan.

- Aluatul de pandispan nu poate fi pastrat, nici congelat, deoarece scade repede.
- Blaturile de pandispan se pot pastra 3-4 zile in cutii de tabla bine inchise sau sub formele rasturnate, intr-un loc racoros. Daca sunt corect impachetate, se pot pastra la frigider pana la 6 luni.

Prepara un pandispan cu crema de iaurt.

- Blaturi umplute: torturile sau checurile cu dulceata, umpluturile de fructe, crema de budinca, unt sau frisca se inmoaie si se strica repede. Trebuie consumate in timp cat mai scurt, iar resturile se pastreaza la frigider, acoperite.
- Blaturile care contin creme, migdale, nuca sau frisca nu se pastreaza mai mult de 4 luni la congelator.
- Checurile si torturile intregi se congeleaza mai intai fara ambalaj, pe o suprafata tare, abia apoi se impacheteaza. Cand este inca inghetat, se poate taia blatul foarte bine cu un cutit electric.
- Bucatile de chec sau tort se congeleaza fara ambalaj pe o tava, apoi se impacheteaza in pungi pentru congelat care se inchid bine.

sursa: ush
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete pandispan aluat pandispan pandispan iaurt pandispan clasic
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1815 (s) | 23 queries | Mysql time :0.020575 (s)