News Flash:

Cum se gateste cu lamaie

21 Septembrie 2012
1784 Vizualizari | 0 Comentarii
Lamaile sunt stropul de gust care transforma orice mancare, potrivit foodstory. Ele sunt la fel de intense ca si sarea si pot fi folosite din plin in bucatarie. Aciditatea lamilor, intocmai ca si salinitatea, stimuleaza secretia de saliva si face ca mancarea sa para mult mai gustoasa. Cu cat pui mai mult, cu atat creierul tau percepe mai bine gustul.

Pe langa ca-ti lasa gura apa, aciditatea lamaii taie din grasimea unor alimente si le da un gust mult mai curat, mai light. Iar acidul citric ajuta la descompunerea grasimilor, a carbohidratilor si a proteinelor.

Asa ca foloseste-le mai des. Atunci cand mergi la cumparaturi, alege-le cu atentie: trebuie sa fie de un galben stralucitor, tari la atingere, netede si putin mai grele decat te-ai putea astepta. Daca sunt ca in descrierea noastra, vor rezista cateva zile la temperatura camerei si chiar mai mult daca le tii la frigider.

Stoarce-le si foloseste sucul obtinut la orice: supe, sosuri, bauturi, salata, legume, paste, carne de pui, peste, porc si orice mancare care contine maioneza. Ba mai mult, chiar si atunci cand coci prajituri, sucul de lamaie da un gust deosebit.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete lamaie retete mancare retete culinare supe sosuri bauturi paste
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1837 (s) | 34 queries | Mysql time :0.036335 (s)