News Flash:

Cum se gateste corect carnea de pui? Greseala pe care o faci la inceput te poate imbolnavi instant

16 Mai 2017
1004 Vizualizari | 0 Comentarii
Cum gatesti corect puiul? Exista reguli pe care trebuie sa le respecti sau pur si simplu il iei din punga, il bagi la spalat si apoi il tai bucatele pentru preparatele tale? Din start faci o greseala fara sa iti dai seama pana la prajirea sau fierberea carnii.

Carnea de pui este una dintre cele mai accesibile carnuri in toata lumea. Chinezii il fac mai picant, spaniolii incearca sa il indulceasca, iar romanii se pricep la condimentarea acestuia cu verdeturi si sarea si piperul de toate zilele. Inainte de a gati puiul, cei mai multi dintre noi il spalam, insa, conform medicilor, acest lucru poate sa dauneze mai mult decat ne-am fi gandit pana acum.

Conform Food Standards Agency, bacteriile pe care vrem sa le eliminam prin spalare nu dispar, ci se extind pe toata suprafata puiului. Tocmai de aceea, expertii in nutritie si cei de la medicina sanitara sustin ca puiul trebuie fiert inainte de a fi gatit dupa bunul plac pentru ca aburii inlatura toate toxinele si bacteriile precum Salmonella sau Campylobacter. Aceste tipuri de bacterii se gasesc in special la puiul crud, nefiert.

Citeste si Cum se face puiul la rotisor

Cum gatesti corect puiul. La ce anume trebuie sa fii atenta:
Salmonella este una dintre cele mai frecvente bacterii gasite in carnea de pui. Aceasta traieste in intestinul pasarilor de curte, si nu numai. Simptomele ca ai contactat salmonella sunt mutiple. Ele difera de la persoana la persoana, insa cele mai raspandite sunt greata, varsaturile, febra si crampele abdominale.

Principala cauza a bolii diareice in Statele Unite este bacteria Campylobacter, care rezista la temperaturi scazute, in cazul in care puiul este tinut in congelator.

Cum verifici daca puiul nu contine bacterii:
1. Taie partea cea mai groasa a carnii. Daca nu are culoarea roz, puiul este consumabil. In cazul in care carnea are o tenta rozalie, arunca-l!
2. Daca puiul a fost tinut la o temperatura mai mare de 4 grade Celsius, ar fi bine sa il fierbi de doua ori inainte de a-l consuma.

sursa: teo
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

salmonella campylobacter
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1833 (s) | 34 queries | Mysql time :0.026471 (s)