News Flash:

Cum se gatesc ficateii de pui - Reteta cu bere

22 Mai 2017
7690 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

½ kg ficat de pui curatat si spalat
5 linguri ulei de masline sau floarea soarelui
200ml bere neagra sau blonda
1 ceapa rosie sau galbena taiata julien
3 catei de usturoi taiat feliute sau 1 lingurita usturoi granulat
2 foi de dafin
2 frunze menta proaspata
2 lingurite zahar
½ lingurita sare mare
½ lingurita piper negru macinat
1 lingurita cimbru macinat
½ lingurita boia de ardei dulce
5 fire patrunjel verde sau 1 lingurita uscat
5 fire marar verde sau 1 lingurita uscat

Mod de preparare:

Intr-o tigaie se incinge putin ulei si se caleste ceapa iar cand aceasta devine sticloasa se adauga putin zahar si se caramelizeaza usor.
Se pun bucatile de ficat si se prajesc pana cand acestia isi schimba culoarea si sunt aproape patrunsi, se adauga condimentele si berea dupa care se amesteca bine deoarece berea o sa faca spuma.

Se fierbe cu tigaia acoperita cu capac timp de 10 minute apoi se descopera tigaia si se mai tine pe foc pana cand sosul se ingroasa, la final se presara deasupra verdeata tocata marunt.

Ficateii se servesc calzi cu mult sos care le completeaza cu succes gustul, alaturi servim ca la orice friptura ce garnitura ne place, piure de cartofi sau orez, salate sau simpli cu cateva feliute de lamaie.

Reteta de ficatei de pui cu bere ne este recomandata de preparatedevis.ro.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ficatei pui reteta ficatei ficatei bere
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1408 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019140 (s)