News Flash:

Cum se foloseste termometrul de carne?

27 Februarie 2014
1625 Vizualizari | 0 Comentarii
Termometrul de carne nu face parte dintre cele mai comune ustensile de bucatarie, fiind un instrument cu care jongleaza mai mult bucatarii profesionisti. Cu toate acestea, este o ustensila mai mult decat utila si necesara, si nu doar pentru a masura temperatura carnii si a-ti da seama cand este gata. Descopera cum poti exploata la maximum termometrul de carne in bucatarie, folosindu-l si in alte scopuri!

1. Masurarea temperaturii apei pentru oua
Ouale fierte moi sunt o provocare chiar si pentru bucatarii profesionisti, daramite pentru un amator. Oricat de mult ai incerca sa masori cu exactitate timpul de fierbere pentru a-ti iesi moi, foarte rar iti ies asa cum vrei - cu galbenusul moale. De acum, iti poti pregati ouale asa cum iti doresti, intrucat termometrul de carne te va ajuta sa masori temepratura apei in care fierb si sa-ti dai seama cand este cazul sa opresti focul.

2. Verificarea painii sau prajiturilor in timpul coacerii
Iti place sa pregatesti checuri, pandispan, cozonac sau paine de casa. Toate bune si frumoase: amesteci ingredientele, framanti aluatul si bagi tavile in cuptor, dar intuitia nu-ti este cea mai buna prietena pentru a-ti da seama cand anume este copt si cand nu, mai ales daca ai un aragaz mai complicat, fara ceas. In acest caz, termometrul de carne te ajuta sa-ti dai seama daca interiorul painii sau pandispanului este sau nu crud. In general, interiorul unui astfel de preparat trebuie sa aiba intre 87 si 94 de grade Celsius atunci cand este facut in interior.

3. Verificarea temperaturii potrivite pentru inghetata
Daca nu ai masina de inghetata, dar iti place sa prepari acest desert in casa, prin metoda clasica, te poti ajuta de termometrul de carne pentru a congela preparatul exact cat trebuie. De exemplu, pentru a evita ca inghetata sa se intareasca doar la suprafata si in interior sa fie apoasa sau moale, foloseste termometrul de carne. Introdu-l in desertul aflat la congelator si vezi cate grade iti indica. In general, inghetata ar trebui sa aiba in jur de -2- - +2 grade Celsius, in functie de cat de cremoasa ti-o doresti.

4. Masurarea temperaturii din frigider
Daca ti s-a stricat termostatul de la frigider si nu stii daca ai temperatura optima in el pentru a-ti conserva alimentele in conditii corespunzatoare, foloseste termometrul de carne. Nu-l introduce si lasa in frigider, pe raft. Masoara temperatura unui lichid - lapte, suc etc. Daca indica intre 0 si 4 grade Celsius, inseamna ca frigiderul tau are temperatura optima.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

termometru carne
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1668 (s) | 23 queries | Mysql time :0.018039 (s)