News Flash:

Cum se folosesc cojile de portocala in bucatarie

1 Mai 2014
1521 Vizualizari | 0 Comentarii
Portocala este unul dintre fructele de la care putem folosi atat continutul, cat si coaja pentru a da aroma mancarurilor. Daca pana acum, obisnuiai sa asociezi coaja de lamaie doar cu prajituri si foloseai pulpa doar pentru a decora torturi ori pentru a prepara salate de fructe, noi iti oferim alte sapte moduri ingenioase prin care sa o strecori in sosuri pentru fripturi sau tocanite, aperitive, bauturi si alte preparate savuroase.

1. Aperitive
Transforma feliile de portocale in ingrediente pentru aperitivele pe care le prepari ocazional. Portocala se potriveste de minune la gust cu baconul ori somonul afumat, in tartine delicioase sau in minitarte cu branza de vaci sau alte creme de branza. Inlocuieste legumele din aperitivele tale cu portocale si vei oferi un gust exotic acestor delicii.

2. Salate
Salatele de legume cu pui sau peste pot fi transformate in adevarate preparate exotice prin adaugarea feliilor sau cojii rase de portocale.

3. Supe
Coaja rasa de portocale se poate folosi si pentru asezonarea supelor de legume sau chiar ciorbelor de peste, in combinatie cu patrunjelul proaspat.

4. Tocanite si fripturi
Tocanitele italienesti cu carne si legume ori fripturile de peste si pasare pot fi asezonate atat cu zeama, cat si cu coaja sau pulpa de portocale. Fructul poate inlocui cu succes lamaia in retetele pentru feluri.

5. Sosuri
Dressingurile pentru salate pot fi "innobilate" cu excentricul si aromatul gust al sucului de portocale, iar sosurile pentru friptura de peste, miel sau rata se pot bucura de parfumul delicat si exotic al cojii rase din acest fruct.

6. Marmelada sau dulceturi
Portocalele pot fi transformate in dulceata, gem sau marmelada, insa fructul poate fi utilizat pentru asezonarea preparatelor dulci si din alte tipuri de fructe. Orice tip de dulceata sau marmalada de piersici, capsuni, caise, prune sau din alte fructe poate primi un strop din aroma senzationala pe care 1/2 ceasca de suc de portocale o ofera sau din parfumul imbietor al cojii acestora.

7. Bauturi
Nu in ultimul rand, portocala este un fruct care se pretetaza la prepararea numeroaselor cocktailuri fructate, atat sub forma de suc, cat si de felii sau chiar coaja. Si ceaiurile fierbinti pot fi aromate cu un strop de suc de portocale sau cu putina coaja rasa din acest fruct.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete portocala
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1930 viz    0 com
1976 viz    0 com
898 viz    0 com
1931 viz    0 com
1979 viz    0 com
947 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1721 (s) | 34 queries | Mysql time :0.025970 (s)