News Flash:

Cum se face zacusca de vinete

9 August 2013
11232 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

5 kg de vinete
2 kg ardei gras rosu
2 kg gogosari
1 kg ceapa
500 ml ulei
1 l bulion de rosii
sare
piper
foi de dafin

Mod de preparare:


Se coc pe rand vinetele, ardeii si gogosarii. Vinetele se lasa la scurs aproximativ 1 ora. Se dau prin masina de tocat ardeii, gogosarii si vinetele. Ceapa o tocam solzisori si o punem la calit in ulei. Cand devine sticloasa adaugam, ardeii, gogosarii si vinetele.
Adaugam si bulionul si punem la fiert int-un vas cu fundul mai gros. Se lasa la fiert pana cand uleiul se ridica la suprafata.
Se adauga sare dupa gust, piper boabe si foi de dafin. Se sterilizeaza borcanele in cuptor. Dupa ce a fiert zacusca se pune fierbinte in borcane, le capsam si le lasam in paturi sa se raceasca pana a doua zi, cand le depozitam in camara.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

vinete ceapa borcane camara
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2395 viz    0 com
1657 viz    0 com
1951 viz    0 com
2536 viz    0 com
2832 viz    0 com
2659 viz    0 com
2917 viz    0 com
1986 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1578 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013973 (s)