News Flash:

Cum se face zacusca de fasole - Cand se adauga fasolea in compozitie

28 Septembrie 2017
6275 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 kg fasole uscata
3 morcovi
2 kilogram ceapa
3 kilogram gogosari
1 litru ulei
1 litru bulion
sare
piper boabe
3 foi de dafin
3-4 boabe de ienibahar

Mod de preparare:

Pune fasolea la fiert in apa cu sare. Cand a fiert suficient las-o sa se raceasca. Decojeste-o pe cat posibil, apoi da-o prin masina de tocat (sau prin blender, daca nu ai masina de tocat). Procedeaza la fel si cu gogosarii.
Toaca ceapa marunt si rade morcovul pe razatoarea mica. Pune-le impreuna la calit, intr-un vas cu putin ulei. Adauga apoi gogosarii si condimentele si caleste totul pana cand acestea se inmoaie. La final adauga si fasolea. Asezoneaza dupa gust cu sare si lasa totul sa fiarba pana cand legumele sunt bine facute.

Pune zacusca in borcane curate ce se inchid ermetic. Deasupra adauga un strat subtire de ulei. Inchide borcanele etans si lasa-le sa se raceasca la temperatura camerei, sub un strat de paturi groase. Depoziteaza-le apoi in camara.

preluat de pe acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

fasole uscata gogosari bulion piper boabe blender
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1679 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015113 (s)