News Flash:

Cum se face zacusca de ardei capia

26 August 2019
499 Vizualizari | 0 Comentarii

Aceasta varianta de zacusca se prepara in lunile august-septembrie si este mai usor de facut, pentru ca ardeii capia se curata mai repede. Incearc-o si tu, e deosebita!

Ingrediente
 

  • 3 kg ardei capia rosii
  • 1 kg gogosari
  • 2 kg rosii
  • 1,5 kg ceapa
  • 400 ml ulei floarea-soarelui
  • foi dafin
  • 3 linguri sare grunjoasa
  • piper boabe

Mod de preparare:

Speli ardeii si gogosarii si-i coci. Ii cureti de coaja, cotor si seminte si-i lasi la scurs. Ii dai prin masina de tocat. Speli rosiile, le oparesti cateva secunde si le descojesti. Le storci in mana, pentru a indeparta semintele si excesul de apa si le tai bucati. Cureti apoi cepele, le toci si le calesti intr-o oala incapatoare in uleiul incins. Dupa ce a devenit usor sticloasa, adaugi ardeii, gogosarii si rosiile, piper, sare si foi de dafin. Dai focul mic si lasi sa fiarba usor, amestecand constant, 2-3 ore, pana cand zacusca scade, iar uleiul iese la suprafata. Speli borcanele si le sterilizezi in cuptor. Torni zacusca in borcane cat este fierbinte, infiletezi capacele si le invelesti in paturi pana a doua zi, pentru a se raci lent. Le pastrezi imtr-un loc uscat si racoros.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

zacusca ardei retete zacusca zacusca casa
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1674 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015219 (s)