News Flash:

Cum se face zacusca

22 August 2013
9060 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

10 gogosari
10 rosii mari
10 vinete
5 cepe mari
500 ml ulei
2 capatani usturoi
1 foaie dafin
sare
piper dupa gust

Mod de preparare:

Se coc vinetele, se curata si se lasa la scurs. Se coc gogosarii, se curata, se lasa la scurs, se indeparteaza semintele si vinisoarele si se taie patratele. Se taie ceapa marunt si se caleste in ulei, la foc mic pana devine transparenta. Se adauga usturoiul curatat si taiat marunt sau zdrobit, rosiile curatate de pielita si taiate felii, gogosarii, vinetele tocate, sare si piper dupa gust si se lasa sa fiarba. Cand sosul s-a ingrosat si uleiul ajunge deasupra, zacusca este gata si se da jos de pe foc. Se toarna fierbinte in borcane, lasand un spatiu gol de 2cm din marginea borcanului, in fiecare borcan se pune deasupra cate o lingura de ulei fierbinte. Se sterilizeaza in bain-marie in prima zi 20-25 min, iar a doua zi doar 10 min.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

gogosari cepe mari usturoi foaie dafin sare foc mic fiarba bain-marie
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2416 viz    0 com
2233 viz    0 com
2941 viz    0 com
4621 viz    0 com
11233 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1710 (s) | 28 queries | Mysql time :0.017744 (s)