News Flash:

Cum se face Vasilopita, prajitura cu noroc, pentru Revelion. Desertul Sfantului Vasile

28 Decembrie 2017
2496 Vizualizari | 0 Comentarii

Vasilopita sau prajitura Sfantului Vasile este o prajitura gustoasa, usor de preparat, cu specific grecesc. Asemanatoare cozonacului, vasilopita este pregatita potrivit traditiei in ziua de praznuire a Sfantului Vasile cel Mare, 1 ianuarie. Exista numeroase retete de preparare a Vasilopitei insa noi va propunem una ce poate fi preparata si in perioadele de post.

Citeste si "Zi si Noapte" - Desertul cu frisca si ciocolata, pe care il prepar neaparat de Revelion

Ingrediente:

  • 300 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 130 gr margarina

Citeste si Tort Napoleon - Perfect pentru petreceri, Craciun sau pentru noaptea de Revelion

  • 250 g zahar
  • 250 g iaurt din soia

Citeste si Salata "Ceas" - Sarbatoreste Anul Nou cu stil si rafinament

  • 250 g vin alb dulce
  • 120 g migdale macinate fin
  • 50 g migdale macinate gros
  • zahar pudra pentru ornare

Citeste si Asta am pus Craciunul trecut pe masa si i-am multumit pe toti - Usor crocant, dar dulce si cremos - Tort cu nuci si ciocolata alba

Mod de preparare:

Pentru inceput, amestecam intr-un bol faina, praful de copt si migdalele macinate gros. Intr-un alt vas mixam margarina cu zaharul pana se omogenizeaza dupa care adaugam iaurtul de soia amestecand usor cu o spatula. Peste aceasta compozitie se adauga treptat faina alternand cu vinul. Compozitia se toarna intr-o tava rotunda unsa si presarata in prealabil cu faina. Se tine la cuptor timp de 45 de minute. Dupa ce prajitura este scoasa din cuptor, se lasa la racit si apoi este presarata cu zahar pudra.

preluat de pe crestinortodox

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

vasilopita
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1602 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013171 (s)