News Flash:

Cum se face untul de casa - Ai nevoie doar de 2 ingrediente

26 Mai 2017
2357 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

cca 300-400 ml „caimac” de lapte crud
200 ml apa

Mod de preparare:

Laptele muls si nefiert se pune intr-o oala si se lasa 12 ore.
Dupa acest interval se aduna „caimacul” format si se pune intr-un borcan, care va sta la frigider pana la pregatirea untului.

Caimacul adunat in cateva zile, se pune intr-o sticla de plastic curata impreuna cu cca 200-300 ml apa. Se pune dopul pet-ului si se „bate” in pozitie orizontala, de la stanga la dreapta si invers, cca 1 ora.
In acest rastimp veti observa cum se separa straturile, iar untul incepe sa se adune.
Cand zerul a ramas curat (sau aproape curat, depinde de rabdarea fiecaruia), se pune compozitia din sticla intr-o sita deasa, se lasa putin sa se scurga, apoi se aseaza intr-un vas pentru frigider.

sursa: sim0na-world
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

unt casa reteta unt
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1960 (s) | 23 queries | Mysql time :0.017557 (s)