News Flash:

Cum se face tortul Dobos - Ce ingrediente iti trebuie

8 Noiembrie 2017
4298 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7601 RON (-0.0011)
USD: 4.2518 RON (-0.0042)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti

Tortul Dobos este un desert traditional din Ungaria, a carui reteta a ajuns sa fie apreciata in intreaga lume. Cu cat are mai multe foi, unse cu crema fina de ciocolata, cu atat este mai bun.

Ingrediente pentru tort Dobos:

Pentru blat:

  • 6 oua
  • 250 g zahar
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 150 g faina
  • 50 g amidon
  • 1 praf de sare

Pentru crema de ciocolata:

  • 220 g ciocolata
  • 4 galbenusuri
  • 100 g smantana
  • 150 g zahar
  • 250 g unt

Pentru crema caramel:

  • 150 g zahar pudra

Citeste si Din 4 mere si cateva ingrediente poti prepara o delicioasa prajitura cu mere

Mod de preparare:

Pentru foi, bati spuma tare albusurile. Dai drumul la cuptor si tapetezi o forma de tort. Mixezi galbenusurile cu zaharul pana cand capata o consistenta cremoasa, apoi adaugi o lingura cu zeama de lamaie. Combini faina cu sarea si amidonul. Incorporezi jumatate din cantitatea de faina in galbenusuri, apoi adaugi zeama de lamaie ramasa si pui alternativ cate o lingura de faina si una de albus batut, amestecand pana la omogenizare.

Pui cate 5-6 linguri de compozitie in forma de tort, cat sa obtii un strat uniform. Coci foaia pana se rumeneste usor pe margini. O scoti, o lasi la racorit si pui din nou compozitie. In final, trebuie sa obtii 7 foi.

Pentru crema, rupi ciocolata bucati si o topesti pe baie de aburi. Adaugi smantana, zaharul, galbenusurile si mai tii 5 minute, amestecand constant pana cand crema incepe sa se ingroase. O dai deoparte, o lasi la racorit si o amesteci cu untul frecat spuma.

Pentru caramel, topesti zaharul intr-o cratita, apoi il torni, in strat uniform peste o foaie de tort. Lasi la racorit si rupi foaia bucati.

Pui intr-o forma de tort, cu inel detasabil, o foaie, o ungi cu crema si continui pana cand termini ingredientele, deasupra fiind crema. Pentru decor, folosesti bucatile de caramel. Dai tortul la rece peste noapte.

preluat de pe clickpoftabuna

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

desert traditional oua
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1570 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019981 (s)